sobota 10. března 2018

NA | tancování, zdravá strava...

     Dneska jsem si pro vás připravila článek, ve kterém vám po nějaké době přiblížím, co se děje v mém životě, nebo spíše, kam se chci orientovat.
     Pokud jste četli tento článek a pamatujete si ho, tak je to dobře. Bude to totiž trochu souviset s tímto článkem.


TANEC:

     Když jsem začala chodit do třetí třídy, tak jsem přestala závodně plavat a začala jsem tancovat. Začala jsem tancovat street dance. Celou třetí, čtvrtou a pátou třídu jsem tancovala ve skupině ,,děti pokročilý". Měla jsem tréninky 2x týdně, makala a jezdila na soutěže. Moc mi to nešlo, po každém tréninku jsem byla unavená a všechno mě bolelo. Pro mě to bylo úplně něco nového a úplně jsem celou podstatu tancování nechápala, a tak jsem se na konci páté třídy rozhodla skončit a více se věnovat zpívání, kterému se věnuji do teď.




     Od začátku školního roku 2017/2018 jsem začala znovu chodit do stejného studia tancovat stejný tanec, akorát chodím do skupiny ,,začátečníci junioři/hlavní". Chodím tam se svýma kamarádkama: Nellčou a Áďou. 
     Baví mě to. Vypnu a tak trošku se ze všeho vytancuju. Miluju ten pocit po tréninku: unavenost, vyčerpání, druhý den bolení svalů a celkově to, že jsem pro sebe něco udělala.
     Za chvilku začnou soutěže a protože nás je hodně, tak budeme muset být rozděleni na dvě skupinky: jednu soutěžní a jednu, kde budou náhradníci. Takže se teď snažím, abych se dostala do té soutěžní skupiny. Ještě uvidím, jak to nakonec bude.
     Doufám, že mě někdo z vás chápe a máte něco podobného. Je to opravdu občas osvobozující. 

YOGA, CVIČENÍ:

     Od února jsem začala ještě cvičit yogu, aby mi pomohla posílit tělo, jak psychicky, tak fyzicky. Začala jsem cvičit podle videí a abych byla přesnější, tak jsem začala s 30. denní výzvou s názvem ,,TRUE". Hodně mě to chytlo a yoga překonala moje prvotní očekávání. 
     Při cvičení se mi uvolní myšlení a můžu nad vším přemýšlet, u toho se dobře protáhnu, odpočinu, načerpám energii a procvičím si správné dýchání. Dýchání je totiž pro mě, jako zpěváka důležité.
     Je to v poslední době nejlepší věc a hlavně vím, že pro svoje tělo dělám něco správného.


     V podnadpisu je i cvičení a hned vám vysvětlím proč. Vždycky totiž po yoze si ještě trochu zacvičím (posilování). Sice je to třeba jen 10 minut, ale úplně mi to stačí. Mám ze sebe opravdu dobrý pocit a baví mě to. Nedělám to proto, abych zhubla nebo tak, ale protože mě to baví a posouvá dál v tancování a v yoze.

ZDRAVÁ STRAVA:

     Někdo si změní jídelníček jen kvůli dietám... aby zhubl atd. Někdo, že chce ,,očistit" své tělo. Někdo chce jen prostě jít s dnešní dobou a někdo se chce stravovat zdravě, protože podle něj bude zdravější a uvolněnější. Někdo k tomu má možná jiný důvod, ale určitě se ten důvod někde najde.
     Taky se začíná naše společnost dělit na ,,ty co jedí maso", vegany, vegetariány a pak je ještě pár lidí, kteří se dělí do dalších skupin, jako jsou frutariáni apod. Nijak to moc neřeším, ale pokud vím u někoho důvod, tak si už nějaký ten obrázek vytvořím, ale nijak mu kvůli tomu nenadávám, nebo tak. Hlavně neházím všechny do jednoho pytle, protože někdo je vegan kvůli svému zdravotnímu stavu.




     Co se týče mě, tak já jsem od asi čtvrté třídy základky menší vegetarián. Nechutná mi maso. Některé ještě ano, ale podle mě by jste ho dokázali spočítat na jedné ruce.Navíc se mi po něm poslední roky dělá špatně. Pokud dostanu chuť třeba na kuřecí řízek, tak si ho s radostí dám.
     Za poslední cca měsíc (trošku mě v tom inspirovala moje spolužačka @klariisaaa, tak asi jako většinu holek ve třídě😃) jsem začala jíst i pár vegan věcí, začala si víc vařit, npř. špagety s pestem, rajčaty a pokud chcete, tak ještě sýr. Pak taky s mamkou nakupujeme strašně dobrý vegan pomazánky, který nám moch chutnají. Chutná mi takové jídlo, baví mě si vše vařit a úplně se v tom občas vyžívám😃.
      Nechci po vás, aby jste hned byli vegani, nebo vegetariáni. Já taky nejsem vegan, nebo úplný vegetarián, ale byla bych spíše ráda, kdyby jste se nad sebou a vaší stravou zamysleli. Aby jste jedli to, co vám vyhovovalo a chutnalo. A ne, aby jste to dělali jen kvůli tomu, že jdete s dobou, nebo něco podobného.

KNIHY A JÁ:

     Teď něco z trochu jiného soudku. O knihách. Přesněji o mě a knihách. Protože jste si asi nejspíše všimli, že poslední dobou moc nečtu, ani nepíšu na blog. Těch důvodu ,,proč?" je více. Tím, jak stále rostu, moje myšlenky a priority se neustále mění. Pak jde tedy čtení a hlavně blog trošku stranou.
      Místo toho, abych si třeba sedla v pátek večer k počítači a něco vám sepsala na blog, tak si pustím seriál, nebo film, nebo začnu dělat ještě nějaké prezentace a projekty do školy, přemýšlím nad uplynulým týdnem atd. a vůbec se nedostanu k blogu, ke čtení občas, ale na blog si pomalu ani nevzpomenu.




     O prázdninách, nebo když jsem pryč čtu možná mnohem více. Nějak všechno hodím za hlavu a mohu s klidem číst. Ne, že bych jinak nečetla. Ano čtu, ale pomalu a jsem ráda, když za měsíc přečtu více než jednu knihu.
     Doufám, že se vše časem zklidní a budu moct číst a psát víc. Ale upřímně... moc tomu nevěřím. S jinými prioritami se překrývá i škola, která se víc a víc nabaluje a je toho na nás čím dál tím víc.              Uvidíme, všemu nechávám volný průběh.


     A co bude dál? Nemohu vám nic slíbit, ani sobě nemohu nic slíbit. Jen to, že se budu snažit víc číst a psát. Ale, jak už jsem psala... uvidíme.


Určitě mi napište a nebojte se toho.
Jsem ráda za každý komentář, vzkaz a odběr.  
Samozřejmě mě nezapomeňte sledovat na InstagramuGoodreads a FB stránce.

2 komentáře:

  1. Joga sem, joga tam. Mě joga láká a chvíli jsem na ni chodila, ale nezvládala jsem na ni vstávat v 7 ráno no. :) Možná se do ní pustím doma, když vidím to nadšení jiných :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to klidně i doma. Je to opravdu fajn a nemusíš se řídit časem :-D.

      Vymazat

Napište mi určitě komentář! Strašně mně to potěší a vykouzlí tak na mé tváři veliký úsměv!!