úterý 4. srpna 2020

Recenze: Pravda o zázracích

Ahoj!
Dneska jsem si pro vás připravila recenzi na novou básnickou sbírku od Atticuse! Je to jeho již třetí sbírka, která u nás vyšla.
Já jsem četla první a teď tuhle třetí, takže mám i s čím porovnávat.


    Protože každý z nás má jiný vkus na básně, tak jsem se rozhodla vám do této recenze vložit své oblíbené básně z této sbírky, které se mi až tak líbily, že jsem si je musela i vyfotit do mobilu.


Anotace:
Třetí sbírka romantické poezie od bestsellerového autora a instagramového fenoménu Atticuse. Texty o hledání smyslu ve věcech, které nás obklopují, i v nás samých, texty o obyčejných radostech života, o lásce i bolestivých rozchodech. Atticus píše citlivě a úsporně, s vtipem, laskavostí a sobě vlastním půvabem. Svou minimalistickou poezií nám připomíná, že zázraky jsou všude kolem nás – stačí se jen správně dívat.


    Ale nejdříve chci srovnat trochu jeho díla a povědět vám, jak se mi tato sbírka líbila.

    Musím říct, že jsem stále větším příznivcem básní od Rupi Kaur. Nevím proč, ale Atticus asi není úplně můj šálek kávy, i když jeho básně jsou taky skvělé.
    Mám pocit, že mi úplně nesedl jeho styl básní, ani ne to, jak jsou napsané, ale spíše o čem jsou. Rupi Kaur mě dokáže více zasáhnout, ale Atticus má spíše básně, kterými vyjadřuje (v mém případě) mé pocity, které dávno vím a znám, jen jsem nevěděla, jak je vyjádřit a říci nahlas. Rupi Kaur vyjádří i něco, co já si plně neuvědomuji a dokážu se u básní i rozbrečet.


    I přes to všechno jsem si jeho básně neskutečně moc užila a procítila. Sedly mi do noty a do mého momentálního období.
    Musím opravdu říci, že se Atticus ve své tvorbě hodně posunul, pokud porovnám jeho první sbírku s touto. Jak kdyby najednou více dospěl, nebo se mu v životě přihodilo spousty věcí, které jeho básně hodně ovlivnily.


    Je opravdu na vás, kdo z básníků vám sedne a jaká kniha. Ale, i když tato sbírka básní nebude úplně moje nejoblíbenější, tak se i tak k ní budu vracet, protože se mi hodně líbila.


Hodnocení: ČBDB: 91%, Databáze knih: 90%, Goodreads: 4,00 stars




    Já knihu hodnotím 8/10 body. Tedy 4/5 hvězdiček. Tu jednu jsem strhla kvůli tomu, že se mi úplně všechno nelíbilo a taky mě to tolik emocionálně nedostalo.


Za knihu děkuji Luxoru. Knihu si můžete zakoupit zde.



Jsem ráda za každou zpětnou vazbu! 
Aby vám nic neuniklo, nezapomeňte mě sledovat na InstagramuGoodreadsYoutube a FB stránce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Napište mi určitě komentář! Strašně mně to potěší a vykouzlí tak na mé tváři veliký úsměv!!