pátek 27. ledna 2017

Recenze: Dcera

Další recenze ještě z roku 2016!
UPOZORNĚNÍ: Tato recenze může obsahovat spoilery k předchozím dílům!


Název knihy: Dcera
V originále: The Heir
Spisovatel: Kiera Cassová
Nakladatelství: CooBoo
Série: Selekce















Anotace:
Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. 

Kniha je opravdu nádherná a kouzelná. Obálka je překrásná, akorát na mě působí trochu chladně (jestli mi rozumíte 😃).
Kniha se četla dobře a opravdu rychle a to hned díky několika věcem: Velké stránky a velká písmena. A pak také díky tomu, že má kniha pevnou vazbu a je i o trochu širší, než normální knihy.
Knížka má přebal, ale ten já vždycky sundám, aby mi při čtení nevadil. Některým lidem kniha s přebalem nevadí. K jaké skupině se řadíš ty?


,,Když se začali sjíždět, utekla jsem do své komnaty a na sluníč-
ku na balkoně jsem se dala do kreslení. Příliš mnoho bouřli-
vého smíchu a přehnaně nadšené zdravení. To jsem zvědavá,
jak dlouho jim to kamarádství vydrží."

Tato kniha mě docela zklamala, čekala jsem víc. Hlavně mě štvala hlavní hrdinka Eadlyn. Ona si může vybrat z několika kluků, kteří ji mají rádi a chová se k nim takto? No každopádně jsem si na Eadlyn a její chování zvykla a překousla to, protože přece jenom je to dcera Ameriky a Maxona a tak se to dalo trochu předvídat. Maxon a Amerika tam moc nebyli a to mi trošku vadilo, ale zase jsem poznala další úžasné postavy, jako je Hale, Henri a Erik.
Co se týče samotného příběhu, tak byl o něco slabší než předchozí díly. V některých částech mi to přišlo, jako kdyby autorka už neměla nápady, co tam dát. Ale jinak opravdu krásný příběh s některými úžasnými scénkami.
Konec byl opravdu překvapivý a vůbec jsem to nečekala. Konec byl asi i nejlepší na celé té knize. Už se těším na pokračování, jak to celé bude a dopadne.


Nakonec jsem knihu ohodnotila 7/10 body. Knihu doporučuji hlavně pro milovníky Selekce, ale je mi jasné, že hodně lidí tuto knihu mít rádo nebude.

Co ty a série Selekce?

Určitě mi napište a nebojte se toho.
Jsem ráda za každý komentář, vzkaz a odběr.  
Samozřejmě mě nezapomeňte sledovat na InstagramuGoodreads a FB stránce.

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Recenzi jsem sice nečetla, protože jsem se bála těch spojlerů o kterých si na začátku varovala. Ale i tak se moc těším až si jednou celou sérii přečtu a co na všechny díly budu říkat. Stále nevím jestli to je můj žánr nebo ne, ale aspoň první díl bych někdy mohla zkusit. Užij si krásný víkend a budu se těšit na další článek!! :D
    PS.: Dovolila jsem si smazat svůj předchozí komentář z důvodu, že jsem ti nepopřála krásný víkend (no asi jsem spadla na hlavu nebo co) :D
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus aspoň ten první díl :-).
      Mockrát děkuju a tobě taky přeji pěkný víkend! :-D
      PS: Nevadí :-D, mockrát děkuju :-D

      Vymazat

Napište mi určitě komentář! Strašně mně to potěší a vykouzlí tak na mé tváři veliký úsměv!!